Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ (π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)





Η ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ

Μας λέει ο Θεός:
«Θέλω να διδάξω στα παιδιά Μου την σωστή επιλογή του συντρόφου τους: Αν θέλουν να κάνουν ευτυχισμένη τη ζωή τους, πρέπει να αναζητήσουνε σωστά εκείνη τη ψυχή που θα ενωθούν μαζί. Πρέπει να την αναζητήσουν ανάμεσα σ’ εκείνες τις ψυχές που θ’ αγαπούν Εμένα.

Γιατί αν ο άνδρας αγαπάει τον Θεό, θα συμπαρασύρει την γυναίκα του και τα παιδιά του. Αν όμως ο άντρας βλαστημάει τον Θεό, η γυναίκα πως θα αντιδράσει; Τα παιδιά τι δρόμο θα πάρουν; Είναι δυνατόν ποτέ μια γυναίκα να αισθανθεί χαρά, όταν βλέπει ότι ο άντρας της είναι ασεβής; Όταν βλέπει ότι το μόνο που τον νοιάζει είναι να φέρει το ψωμί, το κρασί και χρήματα στο σπίτι και δεν τον νοιάζει καθόλου για τις ψυχές των παιδιών του, αλλά ούτε και για την ίδια; Αυτό νομίζετε ότι ευφραίνει την γυναίκα;



Σας ξεκουράζει εσάς τις γυναίκες να έχετε κάποιον να σας δίνει μονάχα τα υλικά δώρα και όχι την καρδιά του; Μα πως θα νιώθετε τότε, ότι έχετε έναν δυνατό προστάτη, ότι έχετε ασφάλεια σ’ αυτόν τον άντρα; Πως θα νιώσετε τότε στοργή και τρυφερότητα, αυτά που εσάς σαν γυναίκες σας κάνουν ευτυχισμένες; Εδώ είναι τώρα η προσοχή της γυναίκας: Εσύ σαν γυναίκα, όταν θα επιλέξεις μια μέρα να παντρευτείς, τι θα απαιτήσεις από τον άντρα σου; Ποιον θα επιλέξεις; Αυτόν που εσύ ονομάζεις «παιδαρά»; Αυτόν, που εσύ ονομάζεις ότι έχει πολύ μυαλό; Αυτόν, που κάνει μαγκιές για να δείξει ότι είναι άντρας; Αυτά είναι τα βασικά που μέσα στην καρδιά σου έχεις σαν απαραίτητα για τον άντρα που θα πάρεις; Όχι, παιδιά μου, όχι γλυκές Μου κόρες, αυτό είναι λάθος.


Θα επιλέξετε έναν άνθρωπο που ξέρει να αγαπάει και να σέβεται τον Θεό, γιατί αυτός που θα σεβαστεί τον Θεό, θα γεμίσει η καρδιά του από πραγματικά πλούσιο θεϊκό έρωτα, που τον έχετε ανάγκη για να επιβιώσετε και θα σας τον χαρίσει στη συνέχεια. Αυτός που σέβεται τον Θεό είναι σταθερός στην αγάπη. Είναι σταθερός στον έρωτα. Αυτός όμως που δεν σέβεται τον Θεό, ξέρει να κοροϊδεύει. Τώρα κοροϊδεύει εσάς, ότι σας αγαπάει και την επόμενη ημέρα θα κοροϊδέψει μία άλλη, που και σ’ εκείνη τα ίδια ψεύτικα ερωτικά λόγια θα πασάρει. Τα ίδια ψέματα θα τα πει και στην μεθεπόμενη κοπέλα. Κι εσύ θα είσαι ευτυχισμένη; Γι’ αυτό γλυκιά Μου κόρη, κάνε τη σωστή επιλογή του συντρόφου σου σύμφωνα με τα κριτήρια που σου ανέφερα, για να είσαι για πάντα ευτυχισμένη και χαρούμενη!


(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)