Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Τι είναι αλήθεια ο αγιασμός;

 
Τι είναι αλήθεια ο αγιασμός;

Τι είναι αλήθεια ο αγιασμός; Αγιάζεται η φύση λένε πολλοί άνθρωποι. Αυτό όμως είναι το πιο σημαντικό για τον Θεό; Να αγιασθεί η φύση Του; Όχι, παιδιά μου. Να αγιασθούν οι ψυχές των παιδιών Του είναι το πιο σημαντικό. Να αγιαστείτε εσείς και να γίνει ο πατέρας πιο στοργικός, πιο τρυφερός, πιο διδαχτικός στα παιδιά του. Να γίνει η μάνα πιο στοργική, πιο τρυφερή, πιο διδαχτική στο παιδί της. Να γίνουν τα παιδιά πιο ταπεινά, πιο υπάκουα στους γονείς τους.
Σήμερα θα δώσει ο Θεός πλούσια τις ευλογίες Του, μα δεν θα τις πάρουν όλοι. Πολλοί περνάνε από ένα εστιατόριο, αλλά δεν μπαίνουν όλοι να φάνε φαγητό. Σήμερα το μεγαλύτερο εστιατόριο, το εστιατόριο της Βασιλείας του Θεού, χαρίζει στον καθένα πλούσια τις ευλογίες. Αλήθεια, πόσοι θα τις ακούσουν; Πόσοι θα τις πάρουν; Πόσοι θα τις δεχτούν; Άλλος θα πει «δεν μ’ αρέσει εμένα αυτό το φαγητό», γιατί δεν του αρέσει η αγάπη, του αρέσει η βία. Άλλος θα πει, «Ωχ, δεν μ ’αρέσουν τα φαγητά του εστιατορίου αυτού, γιατί δεν ταιριάζουν με τα γούστα μου».
Βλέπετε τι είπε, δεν ταιριάζουν με τα γούστα του. Ξέρετε γιατί; Γιατί το εστιατόριο του Θεού έχει συγκεκριμένα φαγητά, πανέμορφα για τους όμορφους, γλυκά για τους απλούς, πολύ γευστικά για εκείνους που αναζητούν νοσταλγικά τον Θεό. Τα φαγητά του Θεού προσφέρουν αγάπη, εμπιστοσύνη, συναίσθηση των λαθών, ευγένεια, καλοσύνη. Τα αρώματα όμως του σατανά, που μπαίνουν πάνω από τα καρυκεύματα των φαγητών που φτιάχνει, έχουν μέσα βία, πείσμα, ταραχή λογισμών, εγωισμό, αντιπάθειες. Έχουν γενικά μέσα πράγματα που δεν είναι αρεστά στον Θεό.
Σήμερα καλείστε να διαλέξετε τι φαγητά θέλετε να πάρετε και σε ποιανού εστιατόριο θα καθίσετε να τα γευθείτε. Στου Θεού, που προσφέρει τις δωρεές Του με τον αγιασμό, ή στου κόσμου με την αδιαφορία σας;
Σήμερα οι ψυχές σας για να αγιασθούνε πρέπει πρώτα να ζητήσετε τον Βασιλιά σας! Μια ψυχή που δεν έχει έρωτα μέσα της, δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένη. Μια ψυχή που δεν ξέρει να αγαπά, δεν μπορεί να είναι χαρούμενη. Όμως στη ζωή σας επετράπη να γνωρίσετε πολλές αγάπες, αγάπη στα χρήματα, αγάπη στη δόξα, αγάπη στο να έχετε μεγάλο όνομα, αγάπες στα αυτοκίνητα, στα σπίτια σας, σε χίλια δυο. Σας ρωτώ, είστε ευτυχισμένοι με όλα αυτά; Γέμισε η καρδιά σας ή η αγωνία και η ταραχή παρέμεινε μέσα στην ψυχή σας;
Αναρωτηθείτε τώρα, μήπως αυτό που σας ζητάει ο Θεός είναι το καλύτερο. Ο Θεός όμως δεν ζητάει απλά να Τον αγαπήσετε. Σας ζητάει να Τον ερωτευθείτε θεϊκά. Και αν Τον ερωτευθείτε θεϊκά, τότε θα σας δώσει το Άγιο Του Πνεύμα, το Πνεύμα του θεϊκού Του έρωτα. Και μέσα σε αυτό το Άγιο Πνεύμα, θα δείτε ότι δεν θα αντέχετε τον εαυτό σας, όταν θα βγαίνουν άπρεπα λόγια από το στόμα σας. Δεν θα αντέχετε τον εαυτό σας, όταν θα μπαίνουν μολυσμένοι λογισμοί στον νου σας. Δεν θα επιτρέπετε στον εαυτό σας, να μπαίνουν μέσα στην καρδιά σας αγάπες, που θα φέρνουν σύγχυση.
 
Σας καλώ σήμερα να ζητήσετε από το Άγιο Πνεύμα που θα έλθει να αγιάσει τα ύδατα, την ώρα εκείνη που θα παίρνετε το αγιασμένο νερό μέσα σας, να αλλάζει και η ζωή σας!  
 
Σκεφτείτε ένα σπίτι ακατάστατο, που όλα είναι ανακατωμένα, είναι τόσο βρώμικο, που ούτε καν θες να μπεις μέσα και λες «πω, πω, δεν μπορώ να σκεφτώ, ότι είναι μέσα γεμάτο από κοπριές ζώων, ανακατωμένα πράγματα, όλοι οι τοίχοι βαμμένοι με χίλιες δυο άσχημες εκφράσεις και εικόνες. Να μην υπάρχει μέσα τίποτα καθαρό. Και όμως απ’ έξω φαίνεται ένα παλάτι!». Έτσι είναι και η ψυχή του ανθρώπου, ένα παλάτι, που απ’ έξω φαίνεται καλή, μόνο που αν μπεις μέσα και ψάξεις την ψυχή, θα δεις τι βρωμιά υπάρχει!
 
Είναι όμορφο η ψυχή σας να λάμπει και εξωτερικά αλλά να λάμπει και εσωτερικά. Αυτό θα το κάνει ο Αγιασμός. Αλλά για να αγιασθείτε, πρέπει να ικετεύσετε τον Θεό σήμερα και να πείτε:  
 
«Θεέ μου, όπως Εσύ με το Άγιο Σου Πνεύμα, αγιάζεις το νερό, έλα τώρα να αγιάσεις και την ψυχή μου». 
 
Πάρτε τον Μέγα Αγιασμό μέσα στη καρδιά σας και αφήστε το να διαχυθεί σε όλο σας το είναι και τότε αλλάξτε ζωή! Δώστε του αυτήν την υπόσχεση: 
 
«Από σήμερα μόνο Εσύ, Θεέ μου, θα είσαι ο έρωτας μου και θέλω με τον δικό σου έρωτα, τον θεϊκό σου έρωτα, τον αγιασμένο έρωτα τώρα να κοιτάω τον σύντροφό μου, τα παιδιά μου, τους φίλους μου, τα αδέλφια μου, τον κόσμο όλο».
 
Ξέρετε πως θα καταλάβετε ότι ο Αγιασμός αυτός ήδη υπάρχει μέσα σας και επενεργεί θαυματουργικά; 
 
Θα το καταλάβετε από δυο πράγματα: 
Πρώτον ότι από σήμερα θα νιώθετε τον έρωτα του Θεού στην καρδιά σας. Θα Τον λατρεύετε, όπως ένα παιδί την μαμά του. 
Και δεύτερον θα νιώθετε πολύ σεμνότητα, αγάπη και ευσπλαχνία για τον συνάνθρωπο σας, γιατί το Άγιο Πνεύμα, που είναι το Πνεύμα της Αγάπης και της Ευσπλαχνίας, θα σας διδάσκει τον τρόπο πως να είσαστε θεοφορούμενοι. 
 
Αυτό είναι το μήνυμα του Αγιασμού!
 
 
(Απόσπασμα απομαγνητοφωνημένου κηρύγματος 
του πατρός Ελπιδίου Βαγιανάκη (Φώτα 2013)
 
 
 ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΔΩ: