Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

Μια μητρική καρδιά...


Μια μητρική καρδιά...

   Η επιλογή της Παρθένου Μαριάμ από τον Θεό, για να γεννηθεί ο Υιός Του, έγινε γιατί μόνο αυτή είχε μια καθαρή, αγνή και αθώα καρδιά, γεμάτη αγάπη και ευσπλαχνία προς όλους, που πλησίαζε σε γλυκύτητα και ευσπλαχνία την μητρική καρδιά του Θεού. Γι’ αυτό και αξιώθηκε να γίνει Μάνα Θεού!

   Με τη γέννηση του θείου Βρέφους η αγνή αυτή καρδιά γινόταν με τη χάρη του αγίου Πνεύματος όλο και πιο μητρική, σε σημείο να αναδειχτεί η Παναγία μας σε μια παγκόσμια Μάνα, που με δύναμη και παρρησία μεσιτεύει για όλο τον κόσμο στον Υιό και Θεό της. Για μας που αγωνιζόμαστε στη γη, αλλά και για όλες τις ψυχές που βασανίζονται στον Άδη.  

   Αν λοιπόν και εμείς κρατήσουμε την καρδιά μας καθαρή και γεμάτη αγάπη προς όλους και ζητήσουμε με αγωνία από το Θεό να μας χαρίσει τη δική Του θεϊκή μητρική καρδιά, τότε η χάρις του αγίου Πνεύματος θα μας επισκιάσει, όπως έκανε και στην παναγία Μητέρα μας και το θαύμα των Χριστουγέννων θα επιτελεστεί και στις δικές μας καρδιές!
 
   Τότε θα μπορέσουμε να αγαπήσουμε το θείο Βρέφος σαν δικό μας Μωρό και θα νιώσουμε την αγάπη που έχει για όλο τον κόσμο και την αγωνία Του για τη σωτηρία όλων των ψυχών!

    Τότε θα δείχνουμε αγάπη προς όλους τους συνανθρώπους μας και θα μπορούμε με αγωνία να προσευχόμαστε ακόμα και για τις ψυχές που βασανίζονται στον Άδη, όπως κάνει και η παναγία Μητέρα μας!


(απόσπασμα από κείμενο του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

Διάβασε ολόκληρο το κείμενο εδώ:
>>> Το θαύμα των Χριστουγέννων