Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ: ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!


Ο ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ: 
ΤΟ ΟΥΡΑΝΙΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ!

Η μεγαλύτερη πίστη μέσα στη ψυχή του ανθρώπου είναι να ξέρει, ότι δεν είναι αυτή η γη ο μόνιμος του προορισμός, αλλά το Ουράνιο Βασίλειο. 
Σ’ αυτήν τη γη ήλθαμε, να το πω με απλότητα, για να δώσουμε εξετάσεις. Μας δίνει ο Θεός την δυνατότητα να επιλέξουμε ανάμεσα στο καλό και στο κακό. 
Και μας υποσχέθηκε πως, εάν είμαστε άνθρωποι της αγάπης, αν είμαστε άνθρωποι της καλοσύνης, αν φροντίζουμε ο ένας να δίνει χαρά στον άλλο, εάν θέλουμε η καρδιά μας να είναι ένα περιβόλι ευτυχίας, που να ευωδιάζει σαν άνθος και να σκορπάμε αυτή την ευωδία στον συνάνθρωπο μας, τότε Εκείνος θα μας πάρει στο ουράνιο Του Βασίλειο.  

Εάν όμως εμείς δεν θελήσουμε να είμαστε αυτοί οι άνθρωποι, που θα ζουν σαν άγγελοι σκορπώντας τη χαρά, αλλά το μυαλό μας θα είναι πως θα κάνει ο ένας κακό στον άλλον, πως ο ένας θα βρίζει τον άλλον, πως ο ένας θα ζηλεύει τον άλλον, πως ο ένας θα φθονεί τον άλλον, πως ο ένας θα βγάζει τα μάτια του άλλου, τότε δεν θα έχουμε θέση στο Ουράνιο Του Βασίλειο, αλλά στο βασίλειο εκείνου, που έχουμε επιλέξει να εφαρμόζουμε τις εντολές του, δηλαδή του Εωσφόρου.
Η ερώτηση μου είναι απλή: Εσείς ποιο Βασίλειο αλήθεια θέλετε να διαλέξετε; Σε ποιο Βασίλειο θα θέλατε να μένετε; Στο βασίλειο του Άδη, του Εωσφόρου ή στο Βασίλειο του Θεού Πατέρα στον Ουρανό; Το σκέφτεστε; Τι λέτε; Θα ερωτήσω ξανά και θα επιμείνω, γιατί δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο, εάν δεν ξέρω εσείς τι επιλέγετε. Τι λέτε λοιπόν; Στο Ουράνιο Βασίλειο θέλετε να πάτε μια μέρα ή στο βασίλειο του Άδη;
Στο Ουράνιο Βασίλειο λέτε.
Το Ουράνιο Βασίλειο έχει έναν Άρχοντα, έναν Πατέρα, έναν Θεό. Τον Θεό της απόλυτης αγάπης, της απόλυτης καλοσύνης και της απόλυτης ευσπλαχνίας. Το ουράνιο Του Βασίλειο έχει μια καρδιά, την δική Του την καρδιά, που χτυπάει πολύ δυνατά για όλους εμάς!

(απόσπασμα από απομαγνητοφωνημένο κήρυγμα του π. Ελπίδιου Βαγιανάκη)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΔΩ:
>>> ΟΙ ΔΥΟ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ