Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Ο Όσιος Παΐσιος για το κριτήριο της ψήφου…

Ο Όσιος Παΐσιος για το κριτήριο της ψήφου…

Λίγο πριν τις εκλογές είχαν πάει μερικοί επισκέπτες στον Όσιο Παΐσιο με σκοπό να τον ρωτήσουν τι γνώμη είχε και ποιόν, κατά τη γνώμη του, έπρεπε να ψηφίσουν. Κι εκείνος απάντησε:
 
-Κοιτάξτε βρε παιδιά! Ποιος είναι πιο κοντά στην Εκκλησία, ποιος αγωνίζεται γι΄ αυτήν και για την πατρίδα και ποιος έχει ζωή σύμφωνη μ΄αυτά που λέει; Όποιον βλέπετε πως είναι πιο καλός και πιο κοντά στην Εκκλησία, αυτόν να ψηφίζετε.
 
Δεν λέω να ψηφίζετε κόμματα, όπως αυτά που βγαίνουν και λέγονται Χριστιανοδημοκρατικά κ.λ.π., γιατί είναι λάθος. Δεν πρέπει να κομματιαζόμαστε. Εμείς πρέπει να αγαπούμε πρώτα την Εκκλησία μας και μετά την πατρίδα μας και να ψηφίζουμε αυτούς που βλέπουμε να αγωνίζονται γι΄ αυτά τα δύο.
 
Βλέπετε, ο Μακρυγιάννης κι όλοι οι μεγάλοι ήρωες γι΄αυτά τα δύο αγωνίστηκαν κι έχυσαν το αίμα τους. Πρώτα υπέρ πίστεως και μετά υπέρ πατρίδος.
 
Γι΄ αυτό κι εμείς, σήμερα, πρέπει να τους είμαστε ευγνώμονες, που είμαστε ελεύθεροι και όχι… δούλοι των Τούρκων και να προσπαθούμε τέτοιοι Έλληνες να βγαίνουν στην εξουσία, που να χύνουν το αίμα τους πρώτα υπέρ της πίστεως και μετά υπέρ της πατρίδος.
Σήμερα δυστυχώς βάλαμε μέσα στη Βουλή ανθρώπους να μας διοικούν... των οποίων το ιστορικό είναι πολύ επιβαρημένο.
 
(Από το βιβλίο του Ιερομόναχου Χριστόδουλου Αγιορείτου «Ο γέρων Παΐσιος»)