Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΘΑΥΜΑ ΕΝ ΩΡΑ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ


 ΘΑΥΜΑ ΕΝ ΩΡΑ ΒΑΠΤΙΣΕΩΣ

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, στο New Mexico, πήγαν δυο Καθολικοί να γίνουν Ορθόδοξοι, ένας άντρας και μία γυναίκα. Οι ιερείς τούς είπαν, ότι μπορεί να γίνει κανονικά η βάπτιση με κολυμπήθρα ή να τους διαβαστεί μία ευχή. Η γυναίκα διάλεξε την κολυμπήθρα και βαπτίστηκε πρώτη. Ο άνδρας διάλεξε να του διαβαστεί η ευχή και όχι να βαπτιστεί κανονικά.

Κάποιος έβγαλε φωτογραφίες το «βάπτισμα» του ανδρός και να τί είδε, όταν τυπώθηκαν οι φωτογραφίες...
Επικοινώνησα με τον Πάτερ Ιωάννη Bethancourt στην Holy Trinity (Antiochian) Orthodox Church in Santa Fe, New Mexico, όπου βγήκαν οι φωτογραφίες με την κοπέλα. Μου λέει ότι:

«The pictures were taken a number of years ago at Holy Trinity (Antiochian) Orthodox Church in Santa Fe, New Mexico. I am the priest in the center of the picture and I had just completed three baptisms and was finishing the chrismations. The shorter young woman at the left hand side of the picture (not the one in bright light) was a convert from Judaism, and her father-- who is a rabbi-- took the pictures. So I know they weren't touched up in any way.»
(= Οι φωτογραφίες αυτές έχουν τραβηχθεί πολλά χρόνια πριν, στην Ορθόδοξη (Αντιοχιανή) Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Santa Fe, στο Νέο Μεξικό. Εγώ είμαι ο ιερεας στο κέντρο της φωτογραφίαςκαι μόλις είχα κανει τρεις βαπτίσεις και τελείωνα το μυστήριο του Χρίσματος. Η κοντύτερη νεα γυναίκα στα αριστερά της φωτογραφίας (όχι αυτή με το λαμπρό φως)  ηταν προσήλυτη από τον Ιουδαϊσμό, και ο πατέρας της  - που ήταν ραβίνος - τράβηξε τις φωτογραφίες. Ετσι γνωρίζω ότι αυτές δεν πειράχτηκαν με κανέναν τρόπο).Αλλο σχόλιο ειδικού:

Δεν είναι φωτομοντάζ και αυτό αποδεικνύεται περισσότερο από τις λάμψεις που αντανακλούν στα πρόσωπα, αλλά και στα σώματα των παρεβρισκομένων στην βάπτιση αυτή. Με την ίδια λογική τότε όλες οι φωτογραφίες είναι ψεύτικες και πλάστες! Το λέω επίσης γιατί είμαι και γνώστης του προγράμματος adobe photoshop CS5 το καλύτερο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και είναι αδύνατον να φτιάξει κανείς τέτοιες φωτογραφίες!!!