Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΑ! (Αγ. Σιλουανός)


 ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΑ

   Αν και η ζωή της Θεοτόκου καλύπτεται από αγία σιγή, ο Κύριος φανέρωσε στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας ότι η Παναγία αγκαλιάζει με την αγάπη Της όλον τον κόσμο και βλέπει Πνεύματι Αγίω όλους τους λαούς της γης και, όπως ο Υιός της, σπλαχνίζεται και ελεεί τους πάντες.  

Ω, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ΠΟΣΟ ΑΓΑΠΑ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΗΡΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΛΥΠΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΟΟΥΝ!

   Το γνώρισα αυτό εκ πείρας.
Δεν ψεύδομαι, λέω την αλήθεια ενώπιον του Κυρίου, ότι γνωρίζω εν πνεύματι την Άχραντο Παρθένο. Δεν την είδα, αλλά το Άγιο Πνεύμα μου έδωσε να γνωρίσω Αυτήν και την αγάπη Της για μας.

ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΗΣ, Η ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ!

   Εκείνη όμως, ευδόκησε να μ’ επισκεφθεί και να με νουθετήσει, για να μην αμαρτάνω. Μου είπε:
«Δεν μου είναι αρεστά τα έργα σου».
Τα λόγια Της ήταν ευχάριστα, ήρεμα, μειλίχια, και συγκίνησαν την ψυχή.
Πέρασαν πάνω από σαράντα χρόνια, αλλά η ψυχή μου δεν μπορεί να λησμονήσει εκείνη τη γλυκιά φωνή και δεν γνωρίζω πώς να ευχαριστήσω την αγαθή και σπλαχνική Μητέρα του Θεού.
Αληθινά, αυτή είναι η βοήθειά μας ενώπιον του Θεού, και μόνο το Όνομα της χαροποιεί την ψυχή. Αλλά και όλος ο Ουρανός και όλη η γη χαίρονται με την αγάπη Της.

   Αξιοθαύμαστο και ακατανόητο πράγμα!
   ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΕΙ ΚΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΣΠΛΑΧΝΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗ ΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ!

   Και αυτήν την Άχραντη Μητέρα Του, ο Κύριος την έδωσε σε μας. Αυτή είναι η χαρά και η ελπίδα μας. Αυτή είναι η πνευματική μας Μητέρα και βρίσκεται κοντά μας κατά τη φύση ως άνθρωπος και κάθε χριστιανική ψυχή ελκύεται προς Αυτήν με αγάπη.

(Από το βιβλίο «Ο Αγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης», Κεφ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΟΜΗΤΟΡΑ)