Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ


 
 Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ 

Η μητρότητα σήμερα που εορτάζεται, εορτάζεται σαρκικά από τους σαρκικούς ανθρώπους, αλλά εορτάζεται και πνευματικά από τους πνευματικούς ανθρώπους. Σήμερα οι πνευματικοί άνθρωποι εκφράζουν την αγάπη τους στην μοναδική ύπαρξη, την Μάνα, με διαφορετικό τρόπο και σκοπό απ’ ότι γιορτάζουν οι κοσμικοί.

Οι κοσμικοί αρκούνται μέσα σ’ ένα λουλουδάκι να εκφράσουν τον σεβασμό και την αγάπη τους στην ύπαρξη, που τους έφερε στη ζωή. Ενώ οι πνευματικοί, κι αυτοί μαζεύουν λουλούδια, για να τα δώσουν στην Μάνα τους, την μοναδική τους Μάνα. 

Η μοναδική τους Μάνα είναι αυτή που τους γέννησε, που τους έδωσε τη ζωή. Ποιος άλλος από τον Θεό Πατέρα μπορεί να είναι αυτός; Ποια είναι αυτή η Μάνα, εκτός από τον Θεό Πατέρα, που είναι Πατέρας και Μάνα μαζί, που έχει ένα όνομα και λέγεται Αγάπη;

Ο Θεός, η παγκόσμια Μάνα!

«Εγώ, λέει ο Θεός, θα χαρίσω σ’ εσάς τις μάνες, την δική Μου μητρική αγάπη. Όχι αυτήν που χαρίζετε εσείς στα παιδιά σας. Αλλά την δική Μου σ’ εσάς, για να την χαρίσετε τώρα σε όλο τον κόσμο, αλλά πρωτίστως στα παιδιά σας και στον σύντροφό σας».

Θέλει σήμερα να μάθετε όλοι, πως ο Θεός φύτεψε την μητρική καρδιά σ’ εσάς με πολύ διαφορετικό τρόπο, απ’ ότι την έβαλε μέσα στα ζώα. Στα ζώα είπε κι έγιναν τα ζώα. Στον άνθρωπο όμως, όταν έφτιαξε την καρδιά, άνοιξε τις πόρτες της και φύσηξε μέσα την πνοή Του, το Άγιο Πνεύμα. 

Και τότε η γήινη καρδιά, η καρδιά της εικόνας του Θεού δεν μοιάζει καθόλου με οποιαδήποτε καρδιά ζώου, αλλά γίνεται παγκόσμια μητρική εν Αγίω Πνεύματι καρδιά, η καρδιά που χτυπάει για όλο τον κόσμο!


(απόσπασμα απομαγνητοφωνημένου κηρύγματος του π. Ελπιδίου Βαγιανάκη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΕΔΩ: