Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

✞ ΤΙ ΣΤΑΥΡΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ; -Αγ. Λουκά Κριμαίας-


✞ ΤΙ ΣΤΑΥΡΟ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ;

Έναν σταυρό απλό, όχι τέτοιο πού σήκωσαν οι άγιοι μάρτυρες και πού σήκωναν όλη τη ζωή τους οι όσιοι πατέρες στην έρημο... Εμείς έχουμε άλλον Σταυρό!

Ή ζωή μας, η ζωή όλων των ανθρώπων, είναι θλίψη και πόνος. Και όλες αυτές οι θλίψεις στην κοινωνική και την οικογενειακή ζωή μας είναι Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΑΣ!

✞ Ό αποτυχημένος γάμος, η ανεπιτυχής επιλογή του επαγγέλματος, δεν μας προκαλούν αυτά πόνο και θλίψη;
Δεν πρέπει ο άνθρωπος που τον βρήκαν αυτές οι συμφορές να τις υπομένει;

✞ Οι σοβαρές ασθένειες, η περιφρόνηση, η ατιμία, η απώλεια της περιουσίας, η ζήλεια των συζύγων, η συκοφαντία και όλα γενικά τα κακά πού μας κάνουν οι άνθρωποι, όλα αυτά δεν είναι ο σταυρός μας;

Ακριβώς αυτά είναι ο σταυρός μας, σταυρός για την μεγαλύτερη πλειοψηφία των ανθρώπων.
Αυτές είναι οι θλίψεις που υποφέρουν οι άνθρωποι και όλοι μας πρέπει να τις σηκώνουμε, αν και οι περισσότεροι δεν το θέλουν.
 
Άλλα ακόμα και οι άνθρωποι που μισούν τον Χριστό και αρνούνται να ακολουθήσουν τον δρόμο του και αυτοί ακόμα σηκώνουν το δικό τους σταυρό του πόνου.
 
✞ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ;
 
Η διαφορά είναι ότι "ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΓΓΥΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".


Ταπεινά με χαμηλό το βλέμμα σηκώνουν μέχρι το τέλος της ζωής τους το δικό τους σταυρό ακολουθώντας τον Κύριο Ιησού Χριστό.

Το κάνουν για τον Χριστό και το Ευαγγέλιό του, το κάνουν από θερμή αγάπη προς Αυτόν, γιατί όλη την σκέψη τους την είχε αιχμαλωτίσει η διδασκαλία του Ευαγγελίου!

(Άγιος Λουκάς Κριμαίας)