Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

"Δεν θα πάω ξανά στην εκκλησία!"



 "Δεν θα πάω ξανά στην εκκλησία!"

Ένας νεαρός πήγε κάποτε στον ιερέα της ενορίας του και του είπε
- Δεν θέλω να έρθω ξανά στην εκκλησία!
Ο ιερέας τον ρώτησε: 
- Γιατί παιδί μου; 
Ο νεαρός απάντησε: 
- Μέσα στην εκκλησία είδα χριστιανούς να κουτσομπολεύουν και να λένε άσχημα λόγια για άλλους χριστιανούς. Ενώ κάποιοι άλλοι ενορίτες κοιτούσαν τα τηλέφωνα τους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, και αυτά είναι μόνο μερικά πράγματα από αυτά που παρατήρησα...

Ο ιερέας τότε του είπε: 
- Εντάξει, αλλά προτού φύγεις, θέλω να μου κάνεις μια χάρη: Πάρε ένα γεμάτο ποτήρι νερό και περπάτησε τρεις φορές γύρω από την εκκλησία, χωρίς όμως να χυθεί ούτε μια σταγόνα στο πάτωμα. Μετά από αυτό, φύγε από την Εκκλησία, αν θέλεις και μην ξαναέρθεις. 

Ο νέος σκέφτηκε ότι ήταν πολύ εύκολο! Έτσι, δέχτηκε και  πήγε τρεις φορές γύρω, όπως του ζήτησε ο ιερέας. Έπειτα ενημέρωσε και τον ιερέα ότι τελείωσε.

Τότε ο ιερέας τον ρώτησε: 
- Δεν μου λες, όταν περπατούσες μέσα στην Εκκλησία, είδες πώς η αδελφή σου μίλησε για άλλη αδελφή; 
Ο νεαρός είπε: 
- Όχι. 
- Είδες κάποιον που κοίταζε το τηλέφωνό του;
- Όχι. 
- Ξέρεις γιατί συνέβη αυτό; Επειδή αυτή τη φορά εστίαζες το νου σου στο ποτήρι, για να βεβαιωθείς ότι δεν θα το ανατρέψεις και δεν θα πετάξεις το νερό. Κι έτσι δεν παρατήρησες τίποτα το λάθος να συμβαίνει γύρω σου. Το ίδιο να ξέρεις συμβαίνει και στη ζωή μας. Όταν η προσοχή μας επικεντρώνεται στον Κύριό μας Ιησού Χριστό, δεν έχουμε χρόνο και δεν μας ενδιαφέρει να ασχοληθούμε με τα λάθη των άλλων!

Κι έτσι ο νέος μετά από αυτά τα λόγια κατάλαβε τι έπρεπε να κάνει στο εξής.