Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ...

ΟΙ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ...


Ήταν, λοιπόν, κάπου, κάποτε, ένας βασιλιάς ο οποίος είχε 4 γυναίκες... 
Τις αγαπούσε όλες! Μα πιο περισσότερο αγαπούσε την τέταρτη. Τις έδινε τα πάντα! Όμορφα ρούχα, όμορφα παπούτσια, κοσμήματα και ότι άλλο χρειαζόταν...Τα είχε όλα απλόχερα! 
Έπειτα αγαπούσε την τρίτη του γυναίκα! Έκανε τα πάντα για να την κάνει ευτυχισμένη. 
Αμέσως μετά αγαπούσε την δεύτερη γυναίκα του. Της έκανε όλα τα χατίρια της, περνούσαν πολύ χρόνο μαζί και έκαναν διάφορα πράγματα. 
Τέλος την πρώτη του γυναίκα την είχε παραμελημένη, ρακένδυτη και της έδινε σημασία μόνο όταν περίσσευε λίγος χρόνος από τις υπόλοιπες τρεις συζύγους του. 
Ώσπου μια μέρα ο βασιλιάς αρρώστησε βαριά και θα πέθαινε... 
Έτσι φώναξε πρώτα την τέταρτη γυναίκα του και τις είπε: "Σε όλη μου τη ζωή, ήσουν η αγαπημένη μου σύζυγος... Τώρα που πεθαίνω έλα μαζί μου." Και εκείνη του απάντησε: " Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθω μαζί σου τώρα!" Γύρισε και έφυγε... Τα λόγια της τρύπησαν σαν μαχαίρι την καρδιά του βασιλιά... 
Φωνάζει έπειτα την τρίτη του γυναίκα και της λέει: "Εγώ σε αγάπησα και έκανα τα πάντα για να σε κάνω ευτυχισμένη... Τώρα που θα πεθάνω, έλα μαζί μου." Όμοια με την προηγούμενη σύζυγο, αρνήθηκε, λέγοντάς του ότι τώρα που θα πεθάνει, θα πάει σε άλλους βασιλιάδες και θα τους παντρευτεί! Τα λεγόμενα της έκαψαν την καρδιά του βασιλιά, ο οποίος όμως δεν έχανε την ελπίδα του... 
Έτσι απευθύνθηκε στην δεύτερη γυναίκα: "Περνούσαμε πολύ χρόνο μαζί και είμαστε αγαπημένοι. Τώρα που πεθαίνω σε παρακαλώ έλα μαζί μου!" "Όχι", του είπε... "Δεν έρχομαι! Το πολύ-πολύ να σου κάνω έναν όμορφο τάφο και να κλάψω για τον χαμό σου!" Και έφυγε και αυτή....... 
Ώσπου ακούγεται μία φωνή! Ήταν η φωνή της πρώτης, της παραμελημένης και της ρακένδυτης και αποστεωμένης γυναίκας. "Εγώ θα έρθω μαζί σου και θα σε ακολουθώ για πάντα!" του είπε. Εκείνος την κοίταξε στα μάτια, κλαίγοντας, και της είπε ότι αν είχε περισσότερο χρόνο, θα ασχολιόταν μαζί της...
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Πραγματικά, όλοι έχουμε τέσσερις γυναίκες στη ζωή μας.
Η τέταρτη είναι το σώμα μας. Ανεξάρτητα από πόσο χρόνο και προσπάθεια καταβάλουμε στο να φαίνεται ωραίο, θα μας αφήσει όταν πεθάνουμε. 
Η τρίτη μας γυναίκα είναι η περιουσία, η κοινωνική υπόσταση και ο πλούτος. Όταν πεθαίνουμε όλα θα πάνε σε άλλους. 
Η δεύτερη γυναίκα είναι η οικογένεια και οι φίλοι μας. Ανεξάρτητα πόσο χρόνο είμαστε μαζί τους, το πιο πολύ που μπορεί να κάνουν είναι να σταθούν πάνω από τον τάφο μας. 
Και η πρώτη μας γυναίκα είναι η ψυχή μας. Συχνά παραμελημένη στο κυνήγι του πλούτου, της δύναμης και των χαρών του κόσμου. Παρόλα αυτά, η ψυχή μας είναι το μόνο πράγμα που θα μας ακολουθήσει όπου και αν πάμε. Έτσι, καλλιεργήστε την. Δυναμώστε την και φερθείτε της με τρυφερότητα, γιατί είναι το μόνο μέρος του σώματός μας που θα μας ακολουθήσει στην αιωνιότητα και στην επόμενη ζωή μας!