Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ!


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΥΛΑΚΑΣ 
ΑΓΓΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΑΣ!

    Έστειλε ο Θεός αγγέλους, να προστατεύουν τη δημιουργία Του και τα βήματα των ανθρώπων. Άγγελοι προστάτευαν και προστατεύουν κάθε σπίτι, κάθε εκκλησία, κάθε έθνος και κάθε ανθρώπινη ψυχή που έχει δεχτεί τη θεϊκή σφραγίδα του Θεού, μέσα από το μυστήριο της Βάπτισης...

Ο άγγελος του σπιτιού προστατεύει τον ιερό χώρο που στεγάζει τις εικόνες του Θεού, αλλά και όσους ζουν μέσα σ’ αυτό. 

Δεν επιτρέπει στα πονηρά πνεύματα να μπουν μέσα και να πειράξουν την οικογενειακή θαλπωρή, αν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χώρου δεν το επιτρέψουν με τη ζωή τους.

Είναι διαταγμένος από το Θεό, κάθε άγγελος που προστατεύει ένα σπίτι, αν δει στις ψυχές των ανθρώπων απλότητα και ευγένεια, στοιχεία που δηλώνουν πως είναι παιδιά δικά Του, όχι απλά να προστατεύουν αυτόν τον οίκο από πονηρά πνεύματα, αλλά να απομακρύνουν και φθονερούς ανθρώπους, σταλμένους από τον Εωσφόρο, που θα ήθελαν να μπουν και να κάνουν κακό. 

Να ξέρατε όμως πόση εξουσία δίνετε εσείς οι άνθρωποι στο σατανά για να σας πειράξει μέσα στο ίδιο σας το σπίτι, όταν του χτίζετε τον θρόνο του  (δηλαδή την τηλεόραση και όλα τα συναφή) και από κει τον αφήνετε να μολύνει σιγά σιγά τις αισθήσεις σας και να καταστρέφει την ψυχή σας, δίχως να βλέπετε τις πληγές που σας επιφέρει! Και το φοβερότερο είναι πως τον αφήνετε όλο και πιο πολύ να σας απομακρύνει από τον Ουράνιο Πατέρα σας και από την χάρη του Παναγίου Πνεύματος. 

Οι άγγελοι των σπιτιών χαίρονταν όταν έβλεπαν παλαιότερα την οικογένεια ενωμένη να προσεύχεται στο εικονοστάσι και να δοξάζει το Θεό. Οι ίδιοι μετέφεραν ο καθένας την ευωδία των προσευχών των ανθρώπων του οίκου που προστάτευαν και την ανέβαζαν στον θρόνο του Θεού, ζητώντας από τον Δημιουργό τους να στείλει περισσότερη θεία χάρη στο σπίτι αυτό. Και ο Θεός άκουγε τις ικεσίες τους και όλο και πιο πολύ ευλογούσε τον οίκο που Τον δόξαζε. 

Μα σήμερα λίγοι είναι οι άγγελοι που φτάνουν στον θρόνο του Θεού, αφού τα χέρια τους είναι άδεια από προσευχές και ευχαριστήριους ύμνους. Γι’ αυτό όταν βλέπουν κοντά στο σπίτι που προστατεύουν, άλλους αγγέλους να χαίρονται επειδή αυτοί φυλάνε θεοσεβούμενους ανθρώπους, ταπεινά εκλιπαρούν να προτρέψουν και να φωτίζουν τους ανθρώπους που ζουν εκεί να παραδειγματίσουν και τους δικούς τους, αφήνοντας να φανούν οι ευλογίες που τους στέλνει ο Θεός. Μα πόσο πάλι θλίβονται οι άγγελοι, όταν μερικοί άνθρωποι φέρονται ζηλόφθονα στους δικούς Του προστατευόμενους, αντί να ωφεληθούν κι εκείνοι από τις ευλογίες που τους δίνει ο Θεός σαν ανταμοιβή για την θεοσεβούμενη ζωή τους!

Αγαπημένα παιδιά του Θεού, να ξέρετε, προς παρηγοριά και δύναμη δική σας, πως στα εφιαλτικά χρόνια που ήδη ξεκίνησαν, όσα σπίτια επαναφέρουν το θρόνο του Θεού, δηλαδή εγκαταστήσουν το εικονοστάσι και το προσευχητάρι τους και τηρούν όλες τις ευλογημένες συνήθειες ευλάβειας προς τον Ουράνιο Πατέρα μας, έχει δοθεί εντολή στον φύλακα άγγελο του σπιτιού τους, να προστατέψει τα σπίτια αυτά και να φροντίσει θαυματουργικά, ώστε να μην τους λείψουν τα απαραίτητα υλικά αγαθά. Επίσης του έχει δοθεί η άδεια να διατηρεί την ειρήνη και τη γαλήνη του σπιτιού και να μην επιτρέψει στο σατανά να σπείρει μέσα σ’ αυτό, την ταραχή και τον εφιάλτη που θα επικρατεί παντού!


Απόσπασμα από:
 ΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ
π. Ελπίδιου Βαγιανάκη